Bechamel saus (OF koop kant-en-klare bechamelsaus: circa 600/800 g)
50groomboter
50gbloem
500mlmelk
3handjesParmezaanse kaasgeraspt
2tlnootmuskaat
peper & zout
Lasagne
circa 1200gbolognesesaus voor 6 personen
2blokkenMozzarella maxi(2 x 200 g), gesneden in schijfjes
handje Parmezaanse kaasgeraspt
500gspaghetti gedroogd(verse wordt eerder gaar, dus kan ook)
Instructies
Bechamelsaus
Smelt de roomboter. Voeg de bloem toe en meng goed door met een garde. Laat de bloem nu op laag/middelhoog vuur garen tot het witte aanslag begint te krijgen (circa 1 min. pas op! bloem kan snel aanbranden dus wacht hier niet te lang mee en blijf erbij). Voeg de melk toe en meng goed met de garde. Laat dit nu even op staan en blijf continue roeren tot alles goed is gemengd. Maak op smaak met Parmezaanse kaas, nootmuskaat en peper & zout.
Bekleed de ovenschaal met aluminiumfolie. Zet in de oven voor circa 30 min. Verwijder na 30 min. de aluminiumfolie en zet in de oven voor circa 20 min. tot goudbruin (dit is een indicatie). De bedoeling is dat je het op tafel omschept, zodat de heerlijke bolognesesaus zich mengt met de spaghetti, bechamelsaus én gebakken mozzarella bovenop. Resultaat? Een té lekkere spaghetti.
PAS OP! Bolognesesaus verschilt bij iedereen. Maak je het zelf? Koop je het uit de supermarkt? (en dat verschilt dan weer per merk etc.) De dikte van de bolognese saus zorgt mede voor de gaardheid van de spaghetti lasagne. Hoe 'wateriger' je bolognesesaus, hoe beter de spaghetti gaart. Ik had zelf redelijk dikke bolognesesaus zelf gemaakt met groenten en gehakt. Mijn spaghetti werd dus wat moeilijker gaar. Ik roerde na het bakken de spaghetti om, voegde circa 250 ml water toe, schepte het weer om en liet het even staan in aluminiumfolie verpakt voor circa 5 min. Hierdoor werd de spaghetti gaarder. Vind je dit nou allemaal te veel werk? Dan kan je ervoor kiezen om wat dunnere bolognesesaus toe te voegen, van te voren een scheut water erbij te gooien (dus tijdens het bakken) of verse spaghetti te gebruiken i.p.v. gedroogde spaghetti.